úterý 8. dubna 2014

Hledání Ultra

Příběh o Rich Rollovi a poznání,že nikdy není pozdě začít nový život.Příběh o tom,jak jednoho dne mizerná fyzická kondice,nadváha a pouhých 8 schodů rozhodlo o změně životního stylu.Ten započal očistnou kůrou a vegetariánstvím,které posléze přechází ve veganství a prvním (neplánovaně) dlouhým výběhem do přírody,které ho učarovalo natolik,že mu už nedovolilo vrátit se zpět do starých zajetých kolejí.
Rich popisuje dlouhou životní cestu,kdy byl chvíli na výsluní a plaveckým šampionem ve své věkové kategorii a kdy se o něj předháněly vysoké školy s nabídkami stipendia až po naprostý dopad na dno při vypití prvního piva na ex a poznání,že alkohol sbližuje lidi.Do té doby měl Rich právě se sbližování a navazováním kontaktů veliké problémy.Postupně Rich boj s alkoholem prohrává a z nadějného sporotvce se stává troska,která končí až dlouhou hospitalizací v alkoholické léčebně,kam se dostává po dlouhém přemlouvání rodičů,ale hlavně svým prozřením,že takhle to dále už prostě nejde.
Toto prozření pokračuje zjiště,že ho láska ke sportu neopustila a začne se pod dohledem trenéra připravovat na první ultratriatlon.jeho hlavním cílem je zdolat a neřešit cílový čas.O rok později už má za cíl zlepšit svoje časy a skončit na co nejlepších místech.Podaří se mu to?
Tyto výzvy však richovi nestačí a tak si s kamarády vymyslí výzvu EPIC 5. Pět absolvovaných ultratriatlonů v pěti dnech na pěti různých ostrovech.Hodně náročná akce jak po fyzický,psychické,oragnizační stránce.Dostanou se až do cíle?Absolvují pět ultratriatlonů v pěti dnech?
Tato kniha není pouze o plavání,cyklistice,běhu a sportu takovém,ale o životním zjištění a zamyšlení se nad sebou.Ať už nad vlastním chováním,životním stylem,stravou atd.Kniha o tom jak se z člověka,který si neuměl představit život bez hranolků,hamburgerů piva stane vegan a jeden z nejlépe fyzicky připravených člověků na světě.

                                                  (foto,na kterém je vidět změna po 1-2 roce)


                                   

Žádné komentáře:

Okomentovat